Zeer natte winter 2015-2016

Nee, we gaan geen weerberichten beginnen posten, maar wel een uitleg geven waarom sommige van onze werken vertragingen hebben opgelopen afgelopen winter.

regen

Volgens Meteobelgië.be was deze winter abnormaal nat met een neerslagtotaal van 301,3 mm. Het was de zevende natste winter sinds het begin van de metingen in 1833, evenwel blijft dit nog ver verwijderd van de recordwaarde uit 1995 met 365,9 mm.

Anderzijds was afgelopen winter zeer abnormaal warm : de gemiddelde temperatuur bedroeg 6,3 °C (normaal: 3,6 °C) en had ook een abnormaal laag aantal vriesdagen.
Het seizoen komt hiermee op een gedeelde tweede plaats te staan (samen met de winter van 2014 !) in de reeks van warmste winters sinds het begin van de metingen.

Als het te nat is, is het niet aangeraden om in bossen of op weides te werken om spoorvorming en bodemverdichting te voorkomen.

Uit respect voor andermans eigendommen proberen we steeds in zo goed mogelijke omstandigheden de rooiwerken uit te voeren, ook al vraagt dit geduld van onze klanten.

En ja hoor, ook de aanplantingen van bosplantsoen hebben vertragingen opgelopen, omdat de boomkwekers op geen degelijke manier op hun veld geraken om het bosplantsoen uit te graven en klaar te maken voor verkoop. Maar er zijn nog geen potten gebroken, tijdens de maand maart kan er nog volop geplant worden.